Thoren Framtid Grundskola, Kiruna, Vita Vidderna

Välkommen till ThorenGruppen som är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag där vi driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildningar från Malmö i söder till Kiruna i norr. Thoren Framtid ingår i ThorenGruppen med våra fem förskolor och fjorton grundskolor. Som medarbetare hos oss får du en unik chans att forma och utveckla ditt område och verksamheten. Tillsammans skapar vi Sveriges bästa skolor!

Beskrivning 

Thoren Framtid Vita Vidderna söker elevassistenter till höstterminen 2021. Skolan bedriver undervisning i årskurserna förskoleklass - åk 3 samt fritidshem. Tjänstgöringsgrad 50-100%.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som elevassistent innebär att hjälpa elever i behov av stöd att kunna följa med i undervisningen och få hela deras dag att fungera på bästa sätt under skoltid samt på fritidshemmet. Det kan till exempel handla om läs-och skrivsvårigheter, psykosociala svårigheter och medicinsk stöd, diabetes.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hjälpa elever att finna ro i sina studier och att tillsammans med pedagoger hitta individuella lösningar för att eleverna ska kunna tillgodogöra sig undervisningen. Det kan även handla om att vara ett stöd för elever under raster och på fritidshemmet. Det är den ansvarige pedagogen, tillsammans med specialpedagog, som har huvudansvaret för hur arbetet i klassrummet bedrivs och som elevassistent arbetar man till stor del på instruktion från ansvarig pedagog och specialpedagog. 

Gällande medicinskt stöd, diabetes, arbetar man på instruktion/utbildning av diabetessjuksköterska samt i nära samverkan med vårdnadshavare.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i yrkesrollen som elevassistent behöver man vara flexibel, empatisk, lugn och tydlig samt ha förmåga att skapa goda relationer till elever och dess vårdnadshavare. Förmåga att arbeta med utåtagerande elever på ett lågaffektivt sätt är också en förutsättning för jobbet. 

Villkor

Tjänsterna omfattar 50-100%, semestertjänst, under höstterminen 2021. Möjlighet till förlängd anställning vårterminen 2022 kan komma att uppstå.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2021-08-16
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Kiruna
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/396
Kontakt
  • Tomas Kyrö, 076-1131222
Publicerat 2021-06-24
Sista ansökningsdag 2021-07-31

Tillbaka till lediga jobb