Thoren Business School, Växjö

Thoren Business School fokuserar på att ge våra elever en meningsfull och personlig utbildning som förbereder dem att bli framtidens entreprenörer och ledare. Vi strävar efter att ge våra elever de verktyg och den kunskap de behöver för att nå sin fulla potential och uppmuntra deras kreativitet och personliga utveckling – oavsett vilka drömmar och mål de har.

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som i rollen som specialpedagog vill vara med och fortsätta utveckla Thoren Business School i Växjö där vi har elever som vill utvecklas inom entreprenörskap, ledarskap och kommunikation.  Tillsammans med övrig personal skapar du en gynnsam tillgänglig miljö för lärande där fokus ligger på att se varje elev. Att du har ett coachande förhållningssätt och ett genuint intresse för människor ser vi som en självklarhet. På vår skola är relationen mellan personal och elev mycket viktig och bygger på ömsesidig respekt.

Som specialpedagog ingår du i skolans elevhälsoteam som består av kurator, skolsköterska, speciallärare, studie- och yrkesvägledare och rektor. Vi har ett nära samarbete kring skolutvecklingsfrågor samt frågor som rör elever i behov av pedagogiskt, medicinskt och psykosocialt stöd. Vi söker en specialpedagog som bryr sig om och ser hela eleven och kan stötta och guida på ett omtänksamt och professionellt sätt. I ditt arbete och ditt sätt att vara tillför du entusiasm, energi och lust som ger positiva effekter på våra elever. Vi vill att du tillsammans med skolans övriga elevhälsa, lärare och personal är med och skapar ett team med eleven och elevens framtid i fokus.

Du ingår även i ett team med lärare där du förväntas vara drivande i att leda ett långsiktigt utvecklingsarbete tillsammans med dem i syfte att utveckla den specialpedagogiska kompetensen på skolan.

I dina arbetsuppgifter ingår det även att arbeta med dokumentation i form av pedagogiska utredningar, åtgärdsprogram, uppföljningar och utvärderingar. 

Vi erbjuder

Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. 

Inom ThorenGruppen erbjuder vi dig:
• Frihet under ansvar
• Möjlighet att påverka
• Välutbildade kollegor
• Snabba beslutsvägar
• En entreprenöriell anda
• Kreativ arbetsplats som vill bryta mönster
• Varierande och intressanta arbetsuppgifter 

Det kommer att vara viktigt att samverka med dina kollegor och samtidigt kunna arbeta självständigt för att skapa en god lärmiljö för våra elever som bygger på nyfikenhet, entreprenörskap, ömsesidig respekt samt tydlighet och struktur.

Försteläraruppdrag

Tjänsten som specialpedagog på Thoren Business School i Växjö kan kopplas till ett försteläraruppdrag. Ett försteläraruppdrag inom ThorenGruppen utgår alltid från ThorenGruppens prioriterade utvecklingsmål, med det slutgiltiga syftet att våra elever ska nå en ökad måluppfyllelse. För de lokala försteläraruppdragen har vi för läsåret 2023/2024 valt EHT-arbete.

"Arbete som förstelärare med fokus på EHT kan t ex röra utveckling inom specialpedagogik, ökad samverkan mellan lärare och EHT-team, implementering av EHT-modell, relationella perspektiv på pedagogik o.s.v." 

Kvalifikationer

Behörighet att arbeta som specialpedagog. Erfarenhet av arbete på gymnasiet är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga, god relationell förmåga, god pedagogisk förmåga och personlig lämplighet. Du som söker ska vara öppen, tycka om att arbeta med ungdomar och ha en positiv elevsyn. Till arbetslaget och eleverna tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet.

Vi har våra lokaler på Regementsgatan 9 i Växjö. Hos oss utvecklas och verkar ca 220 elever samt ca 15 medarbetare i en positiv och öppen miljö i nära samarbete med näringslivet varje dag. Är du personen vi söker? Sök tjänsten idag!

Sista ansökningsdag: 2023-03-30 urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Tillträde så snart som möjligt.

Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna rektor Nils Pihlsgård 0731-812041, nils.pihlsgard@tbschool.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 2023/93
Kontakt
  • Nils Pihlsgård, 073-1812041
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb