Yrkesgymnasiet

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999 med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 12 olika orter i Sverige spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering. Eleverna gör mer än halva sin skoltid ute på arbetsplatser vilket ger resultat. T ex har 9 av 10 studenter på Yrkesgymnasiet ett arbete direkt efter studenten. Det är också för företagen en fantastisk chans att i tre år få skola in eleverna på just deras arbetsplats utifrån deras kultur och arbetssätt.

Vi utbildar framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker m fl.

Vi söker nu en riktigt vass utbildningsadministratör till vår skola på Yrkesgymnasiet Göteborg. Som utbildningsadministratör hos oss är du navet i verksamheten och länken mellan lärarna, olika myndigheter och skolans elever och vårdnadshavare. Du arbetar med elevadministration och ekonomiadministration högt och lågt. Du kommer arbeta väldigt nära skolans biträdande rektor. Det är en tjänst med högt tempo och höga krav. Som person måste du vara noggrann men ändå hålla farten uppe, du måste älska spridda arbetsuppgifter med stort ansvar. Du ansvarar för all hantering av administrativ karaktär, såsom faktureringsunderlag, registrering, studieplaner och betyg, CSN-rapportering, sammanställningar och bistår vid analys av information och elevdata samt allmänna kontorsgöromål på en skola. Du blir vårt ansikte utåt.


Flexibilitet, engagemang, leverera i tid och hög servicegrad är ledord för tjänsten. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet inom administration/ekonomi och har mycket goda datorkunskaper. Du har lägst gymnasieexamen.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har ett stort engagemang för skolfrågor. Är Du intresserad av att arbeta i en flexibel verksamhet där vi sätter eleven och lärandet i fokus tillsammans med positiva och kompetenta kollegor och härliga elever. Då är Du den vi söker! Tjänsten är heltid med start snarast möjligt dock så är starten flexibel beroende på hur smidig övergången är. Vi undanber ansökningar med annan erfarenhet än ovan.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Probationary period
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/567
Publicerat 2018-09-30
Sista ansökningsdag 2018-11-26

Return to job vacancies