Tekniska Gymnasiet, Helsingborg

Tekniska Gymnasiet är skolan som kombinerar kunskap och teknik i en ambitiös skolkultur. Genom vårt upplägg får eleverna stor bildning, teknisk kompetens och personlig utveckling.

Tekniska Gymnasiet Helsingborg är en liten skola belägen ca 500 meter från Knutpunkten.

Vi har ett år av intensivt utvecklingsarbete bakom oss och vi har nu kommit kommit en bra bit på vägen när det gäller studiero och elever som lyckas varje lektion och varje dag. Vi arbetar mer med att eleverna ska lära sig på lektionen och mindre med läxor. Vi hittar olika sätt att bedöma eleverna och antalet prov har minskat. Det skapar en skola med nöjda elever och personal som upplever arbetsglädje och mindre stress. Skolan präglas nu av ett lugn och att det är kul att komma till jobbet.

För att uppnå detta arbetar vi intensivt med lektionsupplägg som gör att eleverna lyckas. Vi bygger relationer och vi värnar om god studiero. Vi hjälps åt!

Som specialpedagog blir du en del av elevhälsoteamet (EHT) tillsammans med kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt rektor. Du samarbetar med lärare för att utveckla skolans specialpedagogiska kompetens och stödja elever i behov. I ditt arbete ingår bl a att handleda lärare och stötta elever samt att, vid behov, göra pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram.

Vi söker dig som:

  • Har god kunskap om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete.
  • Har de verktyg som behövs för att kunna möta elever, vårdnadshavare och pedagoger på ett kommunikativt och förtroendeingivande sätt.
  • Har ett coachande förhållningssätt samt är strukturerad och flexibel.
  • Arbetar långsiktigt, sätter upp mål, provar och utvärderar tillsammans med kollegor.

Kvalifikationer

Examen från specialpedagogiska programmet är meriterande. Erfarenhet av undervisning på gymnasienivå är meriterande. Goda kunskaper om dyskalkyli och elever i NPF är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig.

Rekrytering sker löpande, ansök därför snarast.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/290
Kontakt
  • Thomas Blomsterberg, 076-1420614
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb