Yrkesgymnasiet, Täby

Hos oss på Yrkesgymnasiet får elever möjlighet att lära sig ett yrke från grunden på riktiga arbetsplatser med stöd av kunniga handledare och yrkeslärare. På Yrkesgymnasiet förläggs mer än hälften av utbildningstiden på en arbetsplats vilket skapar en stabil grund och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Genom stöd från sina inspirerande handledare och engagerade pedagoger på skolan, rustas våra elever på bästa sätt inför det framtida arbetslivet.

Yrkesgymnasiet i Täby söker i första hand en legitimerad yrkeslärare, även du som har minst fem års arbetslivserfarenhet från fordons- och transportbranschen är välkommen att söka. Hos oss får eleverna lära sig ett yrke från grunden på riktiga arbetsplatser med erfarna handledare. I denna tjänst får du möjlighet att dela med dig av dina kunskaper till framtidens yrkesförare. Mer än hälften av elevernas utbildningstid sker ute på en arbetsplats vilket ger dem en stabil grund och fördel på arbetsmarknaden. Våra elever förbereds på bästa möjliga sätt inför deras framtida yrkesliv med stöd av sina handledare och engagerade pedagoger.

Vi söker dig som:

  • Är legitimerad lärare och behörig att undervisa i ämnena Fordons- och transportbranschen, Transport, Godshantering, Godstransporter, Transportteknik och Truckteknik alternativt har minst fem års erfarenhet från branschen och en stark drivkraft att undervisa och handleda elever.
  • Är en utmärkt kommunikatör och lagspelare som kan verka som en brobyggare mellan skola, elever och näringsliv.
  • Ha körkortsbehörighet B, C och CE.
  • Har en förmåga att både arbeta självständigt samtidigt som du är teamorienterad och tillsammans med kollegorna samarbetar för att på bästa sätt förbereda eleverna inför deras framtida yrkesliv.

I tjänsten ingår både teoretisk och praktisk undervisning samt mentorskap för elever. Du kommer både utbilda eleverna i klassrummet samt körträna med dem inför körkortsbehörigheter B, C och CE. Som lärare ingår du i skolans team och tillsammans med dina kollegor planerar ni det övergripande arbetet. Då skolans elever läser delar av sin utbildning på en arbetsplats kommer du även träffa företag och handledare och tillsammans med eleven genomföra trepartssamtal.

Vi söker därför en lärare som är coachande och stöttande och som genom sina kunskaper och erfarenheter är ett stöd för eleverna på programmet. Det är viktigt att som lärare vara kreativ och våga hitta vägarna framåt för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans elever.

Du ska ha goda teoretiska och praktiska kunskaper i fordons- och transportteknik. Du behöver ha körkort B, C och CE. Som lärare behöver du ha en god pedagogisk färdighet och kunna möta både elever och handledare för att tillsammans följa upp målplanering och resultat. Stor vikt läggs på personlig lämplighet för uppdraget. Skolan arbetar i olika digitala plattformar både i kommunikation internt med elever, vårdnadshavare och kollegor samt extern med handledare och företag och därför bör du vara van att arbeta digitalt.

Kvalifikationer

Lärarexamen alternativt gedigen erfarenhet inom branschen och en vilja att inspirera och utveckla nästa generation av yrkesförare. Lärarlegitimation och pedagogisk erfarenhet är önskvärt, men ej ett krav.

Körkortsbehörigheter B, C, CE.

Godkänd som utbildare för ADR och truck är meriterande.

Körkortsbehörighet D är meriterande.

Utbildning som trafiklärare är meriterande.

Om du vill vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i framtidens fordons- och transportbransch – ansök idag!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-06
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Täby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/275
Kontakt
  • Malin Wiklund, 0705206055
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-08-05
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb