Thoren Framtid Grundskola, Växjö

Ett tydligt målfokus och verkligt lärande förenat i en stark gemenskap. Det är är Thoren Framtid!

Är du en rektor som drivs av passion för elevers lärande och har kraften att utveckla och driva utveckling i ett nära och personligt ledarskap? Då är du kanske Thoren Framtid Växjös nya rektor. 
 
Vi söker en erfaren, modig och prestigelös ledare som kan ta över en enhet med stor potential. Thoren Framtid är en skola åk 6-9 med stor potential som är i full färd med att utveckla sin identitet inom internationalisering. Fokus på elevernas kunskaper, trygghet och studiero kommer att vara prioriterade område att arbeta med och att tillsammans med personalen utveckla skolans identitet och undervisning. Du kommer dessutom att ansvara för personalfrågor, budget och ekonomiskt resultat. 

Som rektor hos oss förväntas du tillsammans med din personalgrupp leda enheten framåt. Du är en ledare som skapar ett gott arbetsklimat genom delaktighet från medarbetare och som uppmuntrar till utveckling och sätter fokus på elevernas lärande och behov. Du delegerar ansvar och följer upp samt är tydlig i att staka ut riktning och mål. 

Arbetsuppgifter 
Som rektor hos oss ansvarar du för att på ett professionellt sätt leda och fördela arbetet på din enhet. Du är aktivt deltagande i Thoren Framtids rektorsgrupp som träffas regelbundet både digitalt och fysiskt. Du säkerställer du att skolan: 

  • Följer rådande lagar och styrdokument.
  • Har ett välutvecklat systematisk kvalitetsarbete i syfte att få våra elever att nå så långt som möjligt i sin utveckling och sitt lärande.
  • Leds och utvecklas utifrån enheternas unika behov och i enlighet med Thoren Framtids pedagogiska diamant.
  • Har ett väl utvecklat arbetsmiljöarbete inom SAM och OSA.
  • Har ett tydligt ledarskap som sätter elevers lärande och personalens välmående i fokus.
     

Kvalifikationer 
Det är meriterande om du har genomgått rektorsutbildningen och har arbetat som skolledare i några år. Du är kvalitetsmedveten med nyfikenhet på förbättringsområden och utveckling. Du fördelar ansvar och följer upp samt utvecklar medarbetare genom ett tillitsbaserat och modigt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder 
Starkt stöd i form av väl utvecklade och professionella stödfunktioner. En driven rektorsgrupp och en närvarande verksamhetschef.   

Sista ansökningsdag 
20240620, urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt ök
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 2024/272
Kontakt
  • Sara Lundberg, sara.lundberg@thorenframtid.se
  • Sara Lundberg, 073-4126190
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb