Yrkesgymnasiet, Uppsala

Hos oss på Yrkesgymnasiet får elever möjlighet att lära sig ett yrke från grunden på riktiga arbetsplatser med stöd av kunniga handledare och yrkeslärare. På Yrkesgymnasiet förläggs mer än hälften av utbildningstiden på en arbetsplats vilket skapar en stabil grund och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Genom stöd från sina inspirerande handledare och engagerade pedagoger på skolan, rustas våra elever på bästa sätt inför det framtida arbetslivet.

Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdom för ett uppdrag som kurator till Yrkesgymnasiet, tjänsten är ett föräldravikariat.

Som kurator blir du en del av elevhälsoteamet (EHT) tillsammans med rektor, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare och specialpedagog. Tillsammans ansvarar teamet för elevhälsoarbetet på skolan i nära samarbete med skolans övriga personal. I arbetet ingår att hålla elevhälsosamtal med elever och att arbeta förebyggande och hälsofrämjande.  

Vi söker dig som: 

  • Har god kännedom om det regelverk som styr skolans sociala arbete.
  • Är positiv och öppen person som är rak och tydlig i din kommunikation. 
  • Har de verktyg som behövs för att kunna möta elever, vårdnadshavare och pedagoger på ett kommunikativt och förtroendeingivande sätt.  
  • Har ett coachande förhållningssätt. 
  • Har lätt för att samarbeta med såväl elever som kollegor. 

Kvalifikationer 
Du är utbildad kurator, socialpedagog, socionom eller har annan likvärdig bakgrund. 

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig. 

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-07
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/192
Kontakt
  • Carolina Klövstedt, 073-8213824
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-17
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb