Thoren Business School, Stockholm

Thoren Business School fokuserar på att ge våra elever en meningsfull och personlig utbildning som förbereder dem att bli framtidens entreprenörer och ledare. Vi strävar efter att ge våra elever de verktyg och den kunskap de behöver för att nå sin fulla potential och uppmuntra deras kreativitet och personliga utveckling – oavsett vilka drömmar och mål de har.

Har du kraft att påverka elever i sina vägval i livet? Är du en passionerad och modig studie- och yrkesvägledare? Har du hjärtat i allt du företar dig i din yrkesroll? Då är du rätt SYV för oss!

På TBS Stockholm arbetar vi i en stark gemenskap för att ge våra elever den bästa gymnasieutbildningen. Våra ledord, kraft, mod, passion med hjärta genomsyrar vårt dagliga arbete. Ditt uppdrag på TBS Stockholm kommer vara att arbeta efter en SYV-plan som du själv äger, den innehåller ett års hjul för ditt arbete och där finns självklart vägledning på individ, grupp- och organisationsnivå i olika konkreta former. Du kommer också att bistå med att kunna ta emot nya elever och att vara vårt ansikte utåt. Vi ser att du med din kompetens kan säkerställa elevernas studieplaner och att vid behov ta ansvar för att vägleda elever som upplever att de valt fel att hitta rätt samt fatta beslut, i samråd med skolledningen, för elevernas bästa studieväg. 

Vi strävar efter att ge våra elever bästa möjliga stöd i deras utbildningsval, kommande universitet- och högskolestudier och framtida arbetsmarknad. Du har kontakt med universitet och högskolor för våra elever och är  skicklig på att inspirera elever för vidare väg efter gymnasieskolan. Du skapar motivation och hittar lösningar för eleverna som motiverar dem vidare. 

För att uppnå detta söker vi nu en studie- och yrkesvägledare som brinner för att bidra till elevernas utveckling och är kompetent att axla det ansvar som rollen innebär. 

Vi söker dig som:

  • Kan ge individuell och gruppvägledning för att stimulera elevernas intresse och nyfikenhet inför framtida studier och yrkesval. Själv kan organisera sitt arbete så att vägledningen når alla elever med hög kvalitet. 
  • Har förmågan att arbeta självständigt och i team, och kan bygga nätverk med representanter från näringslivet och offentliga sektorn.
  • Är kommunikativ, professionell och motiverande i mötet med elever, vårdnadshavare, andra aktörer samt personal på skolan. 
  • Har en stark drivkraft att, i samarbete med skolans elevhälsoteam (EHT), utveckla och forma vårt elevhälsoarbete där studie- och yrkesvägledning är en viktig del för att stödja eleverna mot deras mål.
  • Arbetar utifrån, och är väl förtrogen med, de styrdokument som styr skolans verksamhet. 
  • Har förmåga, kunskap om och intresse för att arrangera skolans öppna hus, arbetet med gymnasiemässan och vid annan marknadsföring av skolan. 
  • Har kompetens, skicklighet i att utföra och erfarenhet av digitala stödsystem såsom Indra, Progress, Teams, Microsoft 365 och som är effektiv i kommunikationen med våra elever och vårdnadshavare, 
  • Ett systematiskt arbetssätt med struktur som stödjer resultaten. 

Kvalifikationer

Du har studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat med vägledning tidigare på gymnasiet.

Om tjänsten

Uppdraget är på 20 % och förlagt på en dag/veckan som kan anpassas efter sökandes behov och önskemål. 

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Ansökningarna behandlas allt eftersom de kommer in, varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-11-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/776
Kontakt
  • Malin Bragner, 073-0434188
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-07-28
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb