Yrkesgymnasiet, Stockholm

Hos oss på Yrkesgymnasiet får elever möjlighet att lära sig ett yrke från grunden på riktiga arbetsplatser med stöd av kunniga handledare och yrkeslärare. På Yrkesgymnasiet förläggs mer än hälften av utbildningstiden på en arbetsplats vilket skapar en stabil grund och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Genom stöd från sina inspirerande handledare och engagerade pedagoger på skolan, rustas våra elever på bästa sätt inför det framtida arbetslivet.

Beskrivning

Yrkesgymnasiet i Täby är ett lärlingsgymnasium, vilket innebär att merparten av utbildningen sker på en arbetsplats. Elevens teoretiska kunskaper och färdigheter kopplas samman med det praktiska arbete och branschkunskap som eleven lär sig på sin arbetsplats för att på bästa sätt vara rustad för framtiden.

Idéen om att alla våra elever på skolan vill och kan är en självklarhet för oss. Vi söker dig som har ett salutogent förhållningssätt till elever, undervisning och lärande. Vårt relationella förhållningssätt till våra elever är grunden till skolans främjande och förebyggande arbete. Som lärare hos oss får du vara med och utveckla framtidens arbetskraft inom frisörbranschen samt fordons- och transportbranschen. 

 

Arbetsuppgifter

Din roll som lärare är att planera, följa upp och bedöma elevernas utveckling och arbete mot kursmålen inom ämnet. Sedvanliga lärararbetsuppgifter som undervisning, mentorskap, arbetslagsarbete, utvecklingsarbete/systematiskt kvalitetsarbete ingår också.

Vi arbetar tätt tillsammans inom kollegiet för att hitta bästa möjliga vägarna för att våra elever ska lyckas nå sina mål. Du är gärna med och bidrar och lyssnar in och provar de anpassningar som vi gemensamt beslutar om.

 

Kvalifikationer

  • Du är utbildad och behörig gymnasielärare i Svenska och Engelska
  • Du har goda kunskaper om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete.
  • Du är ödmjuk och lyhörd samt har lätt att bygga goda relationer. Du har verktyg för att kunna möta elever, vårdnadshavare och pedagoger på ett kommunikativt och förtroendeingivande sätt.
  • Du är strukturerad, flexibel och har ett positivt och professionellt förhållningssätt i mötet med elever, vårdnadshavare och kollegor.
  • Din drivkraft är att skapa en undervisning som engagerar dina elever och uppmuntrar dem till att använda sin kunskap för att nå verkliga resultat.
  • Meriterande om du är utbildad lärare i Svenska som andraspråk

 

Villkor

Ferietjänst tillämpas för lärarpersonal. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för behörig/legitimerad lärare. 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-08
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Täby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/124
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Zurück zu Stellenangeboten