Yrkesgymnasiet, Stockholm

Hos oss på Yrkesgymnasiet får elever möjlighet att lära sig ett yrke från grunden på riktiga arbetsplatser med stöd av kunniga handledare och yrkeslärare. På Yrkesgymnasiet förläggs mer än hälften av utbildningstiden på en arbetsplats vilket skapar en stabil grund och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Genom stöd från sina inspirerande handledare och engagerade pedagoger på skolan, rustas våra elever på bästa sätt inför det framtida arbetslivet.

Beskrivning

Då vår administratör och apl-koordinator är föräldraledig söker vi nu en till kollega för ett vikariat under läsåret 23/24 med start i augusti. Yrkesgymnasiet Täby är en mindre gymnasieskola som ligger i centrala Täby med gångavstånd från pendeltågsstationen Roslags Näsby. Vi har cirka 135 elever fördelat på Fordons- och transportprogrammet samt Hantverksprogrammet Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Skolan erbjuder lärlingsutbildning och minst halva elevens utbildningstid genomförs på en apl-plats.

Som apl-koordinator är det du som är ansvarig för skolans kontakt med de företag som har elever från vår skola och som genomför delar av sin utbildning med dem. Du använder och vårdar de kontakter skolan har samt använder och/eller anskaffar nya kontakter och företag till skolan. Att matcha rätt elev med rätt företag och apl-handledare är ett moment som kräver att du har lätt att bygga förtroende och relation samt kunskaper om de företag vi samarbetar med. I din roll som apl-koordinator ingår det att skriva och registrera de utbildningskontrakt som varje elev har, vilket ställer krav på att du är tekniskt kunnig och noggrann.

Arbetet görs i nära samverkan med ansvariga yrkeslärare och skolledning. Arbetet kräver många kontakter men även en god organisatorisk förmåga gällande arbetet som måste utföras i enlighet med de rutiner som skolan har. För att trivas i rollen som apl-koordinator behöver du vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten samt ha lätt att bygga nätverk. Om du har erfarenhet och ett stort kontaktnät inom Fordons- och transportbranschen (transport), har erfarenhet av att genomföra och dokumentera trepartssamtal, ses det som meriterande.

 

Arbetsuppgifter

Som apl-koordinator är dina arbetsuppgifter bl.a.

  • Daglig kontakt med våra samarbetsföretag, både via telefon/Teams och besök.
  • Anskaffa apl-platser och matcha elev och handledare samt placera elev på apl-plats.
  • Upprätta och registrera utbildningskontrakt.
  • Följa upp samt vårda de goda relationer skolan byggt upp med våra samarbetsföretag.Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av att arbeta med apl i gymnasieskolan. Ditt förhållningssätt är inkluderande och du har en tydlig ambition att stödja elever i att lyckas med sin utbildning. Då du har mycket kontakt både externt och internt är det särskilt viktigt att du är serviceinriktad och trivs i en roll med mycket kontakt med människor. 

En viktig del i tjänsten är att registrera och hantera uppgifter runt eleverna i verksamhetsadministrativa system. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i dessa eller i liknande system. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och ha goda IT-kunskaper och lätt att lära dig nya system.

Du behöver vara strukturerad, noggrann och kunna hantera och prioritera vid de perioder där arbetsbelastningen blir högre.

Villkor

Tjänsten är tidsbegränsad tjänst på 50%. Tjänsten kan kombineras med Administratör på 50%. 

Tjänsten är en semestertjänst. Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-06-07
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2023-04-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Täby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/123
Kontakt
  • Emil Johansson, 0705206055
  • Malin Wiklund, 0736999509
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Zurück zu Stellenangeboten