Yrkesgymnasiet

Hos oss på Yrkesgymnasiet får elever möjlighet att lära sig ett yrke från grunden på riktiga arbetsplatser med stöd av kunniga handledare och yrkeslärare. På Yrkesgymnasiet förläggs mer än hälften av utbildningstiden på en arbetsplats vilket skapar en stabil grund och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Genom stöd från sina inspirerande handledare och engagerade pedagoger på skolan, rustas våra elever på bästa sätt inför det framtida arbetslivet.

Beskrivning

Då vår administratör och apl-koordinator är föräldraledig söker vi nu en till kollega för ett vikariat med start i april. Yrkesgymnasiet Täby är en mindre gymnasieskola som ligger i centrala Täby med gångavstånd från pendeltågsstationen Roslags Näsby. Vi har cirka 135 elever fördelat på Fordons- och transportprogrammet samt Hantverksprogrammet Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Skolan erbjuder lärlingsutbildning och minst halva elevens utbildningstid genomförs på en apl-plats.

För att trivas i rollen som administratör hos oss på Yrkesgymnasiet Täby så behöver du vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Då du varje dag möts av ett härligt gäng kollegor och elever och har tät kontakt med vårdnadshavare behöver du även ha ett stort serviceintresse. På skolan arbetar vi bland annat i Hogia PBM, Indra, UEDB, Progress, Outlook, Office 365 och den större delen av kommunikationen sköter vi i Teams.

 

Arbetsuppgifter

I uppdraget som administratör ingår bland annat:

  • Verksamhetsadministrativt arbete.
  • Personaladministrativt arbete, kontrollera och rapportera in underlag till skolledning, frånvarorapportering, lotsa in nya medarbetare i skolans system.
  • Ekonomiadministrativt arbete, fakturahantering, beställningar, kundfakturor, internfakturor.
  • Övrigt administrativt stöd till rektor, uttag av statiskt, arkivering, kalendarium etc.Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration eller ekonomi alternativt motsvarande erfarenheter. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och ha goda IT-kunskaper och lätt att lära dig nya system.

 

En viktig del i tjänsten är att registrera och hantera uppgifter runt eleverna i verksamhetsadministrativa system. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i dessa eller i liknande system. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av fakturahantering och personadministration.

Service och bemötande är A och O i denna roll, du kommer att ha mycket interna och externa kontakter. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad och trivs i en roll med mycket kontakt med människor. Du behöver vara strukturerad, noggrann och kunna hantera och prioritera vid de perioder där arbetsbelastningen blir högre.

Villkor

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 50%. Tjänsten kan kombineras med tjänst som apl-koordinator på 50%. 

Tjänsten är en semestertjänst. Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-07
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2023-04-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Täby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/122
Kontakt
  • Emil Johansson, 0705206055
  • Malin Wiklund, 0736999509
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb