Thoren Framtid Grundskola, Ljungby

På Thoren Framtid förbereder vi eleverna inför nästa steg i livet oavsett om det är nästa årskurs, gymnasiet eller att ta klivet vidare i deras utveckling. Här är det personliga, verkliga och digitala lärandet i fokus tillsammans med forskningsbaserade undervisningsmetoder.

Är du en rektor som drivs av passion för elevers lärande och har kraften att utveckla och driva utveckling i ett nära och personligt ledarskap? Då är du kanske Thoren Framtid Ljungbys nya rektor. 
 
Vi söker en erfaren, modig och prestigelös ledare som kan ta över en enhet med stor potential. Thoren Framtid Ljungby har ca 230 elever från åk F-9 samt fritidshem och ligger nära fina grönområden. Fokus på en hållbar organisation med tydliga roller, en väl fungerande elevhälsa samt elevernas kunskaper kommer att vara prioriterade område att arbeta med. Du kommer dessutom att ansvara för personalfrågor, budget och ekonomiskt resultat. 

Som rektor hos oss förväntas du tillsammans med din personalgrupp och din biträdande rektor med ansvar för fritidshem att leda enheten framåt. Du är en ledare som skapar ett gott arbetsklimat genom en tydlig organisation och delaktighet från medarbetare. Du uppmuntrar och leder aktivt utveckling och sätter fokus på elevernas lärande och behov. Du delegerar ansvar och följer upp samt är tydlig i att staka ut riktning och mål. 

Arbetsuppgifter 
Som rektor hos oss ansvarar du för att på ett professionellt sätt leda och fördela arbetet på din enhet. Du är aktivt deltagande i Thoren Framtids rektorsgrupp som träffas regelbundet både digitalt och fysiskt. Du säkerställer att skolan: 

  • Följer rådande lagar och styrdokument.
  • Har ett välutvecklat systematisk kvalitetsarbete i syfte att få våra elever att nå så långt som möjligt i sin utveckling och sitt lärande.
  • Leds och utvecklas utifrån enheternas unika behov och i enlighet med Thoren Framtids pedagogiska diamant och årshjul.
  • Har ett väl utvecklat arbetsmiljöarbete inom SAM och OSA.
  • Har ett tydligt ledarskap som sätter elevers lärande och personalens välmående i fokus.
     

Kvalifikationer 
Det är meriterande om du har genomgått rektorsutbildningen och har arbetat som skolledare i några år. Du är kvalitetsmedveten med nyfikenhet på förbättringsområden och utveckling. Du fördelar ansvar och följer upp samt utvecklar medarbetare genom ett tillitsbaserat och modigt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder 
Starkt stöd i form av väl utvecklade och professionella stödfunktioner, en driven rektorsgrupp och en närvarande verksamhetschef.   

Sista ansökningsdag 
2023-10-08, urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt ök dock senast januari 2024
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ljungby
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 2023/709
Kontakt
  • Sara Lundberg, 073-4126190,mail:sara.lundberg@thorenframtid.se
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb